س1: آیا مصرف داروهای گیاهی بی خطر است؟
ج1: برخلاف باور عمومی و رایج، مصرف گیاهان دارویی و داروهای گیاهی کاملاً به دور از خطر نبوده و ممکن است با سایر داروهای مصرفی اعم از شیمیایی یا طبیعی، و یا با بیماریهای زمینهای فرد تداخلاتی داشته باشند که منجر به بروز مشکلات بعدی شود. بنابراین بهتر است قبل از تهیه و مصرف با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
س2: آیا استفاده از داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی در دوران بارداری یا شیردهی ایمن تر است؟
ج2: مصرف بسیاری از گیاهان دارویی به دلیل خطرات احتمالی و یا به دلیل نبود اطلاعات کافی درباره ایمنی آنها، در دوران بارداری و یا شیردهی ممنوع است. بنابراین در این دوران خودسرانه و بدون مشورت با پزشک معالج از هیچ گیاه دارویی یا فرآوردههای گیاهی استفاده نکرده یا جایگزین داروهای دیگر خود نکنید.
س3: صدور مجوز قانونی تولید داروهای گیاهی بر عهده کدام نهاد است؟
ج3: اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو
س4: آیا داروهای گیاهی که در شبکه های ماهوارهای تبلیغ می شوند مورد تایید هستند؟
ج4: به طور کلی هیچ یک از داروها اعم از شیمیایی و گیاهی، اجازه تبلیغات در رسانه های فراگیر یا محلی برای عموم مردم ندارند. غالب داروهایی که در این شبکه ها تبلیغ میشوند اساساً فاقد مجوزهای ساخت لازم و تاییدیه از مرجع قانونی، یعنی سازمان غذا و دارو هستند.
س5: آیا داروهای گیاهی که در برخی کانالهای تلگرامی، صفحات اینستاگرامی و مانند اینها تبلیغ شده و به فروش می رسند مجوز دارند؟
ج5: شرکتهای تولید کننده فرآوردههای طبیعی با ادعای اثر درمانی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو، تنها مجاز به عرضه فرآورده در داروخانهها بوده و اجازه فروش تلفنی، اینترنتی، نتورک مارکتینگ و امثال آن را نداشته و همچنین مجاز به ارایه مشاوره مستقیم به مصرف کننده نیستند.
س6: آیا عطاریها مجاز به عرضه داروهای گیاهی هستند؟
ج6: عطاریها صرفاً مجاز به ارایه گیاهان فرآوری نشده به درخواست مراجعه کننده بوده، و از نظر قانونی مجاز به تشخیص، راهنمایی و تجویز نیستند. محل عرضه داروهای گیاهی داروخانه ها بوده و فروش آنها در عطاریها ممنوع است.
س7: آیا عطاریها زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت می کنند؟
ج7: خیر. مرجع صدور مجوز عطاریها صنف مربوطه بوده که در زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت تعریف شده است.