
کرسی مفردات پزشکی همزمان با تشکیل دانشکده داروسازی در دانشگاه تهران تشکیل و ریاست آن بر عهده دکتر مهدی نامدار قرار گرفت. دکتر مهدی نامدار، از فارغ التحصیلان دکترای داروسازی از فرانسه، ضمن گذراندن دوره داروسازی در پاریس دوره های تئاتر و فن بیان را نیز سپری نموده و پس از بازگشت به ایران در کنار فعالیت ابتدا به عنوان شهردار تهران و سپس در دانشکده داروسازی، به بازیگری و کارگردانی تئاتر نیز پرداختند. مرحوم دکتر مهدی نامدار یکی از بنیانگذاران اولین مدرسه هنرپیشگی در ایران بوده و پس از آن در ایجاد رشته تئاتر در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران نیز نقشی فعال داشتند.
همکاران دکتر نامدار که فارغ التحصيل دانشكده داروسازی تهران طی سالهاي ۱۳۱۸ تا ۲۴ بودند، عبارت بودند از دكتر اختر فردوس، دكتر اوليائي، دكتر مجتبائي، دكتر مشيدي، دكتر مهدي سمسار و دكتر شاهرخ.
دانشكده پزشكي طی آن سالها دارای بخش گياه شناسي بود كه زير نظر دكتر حسین گل گلاب اداره مي شد. در اواسط دهه ۴۰ همزمان با ریاست پرفسور رضا بر دانشگاه تشکیل گروههاي دانشگاهي به جای کرسی پيشنهاد شد و اين گروهها در اواخر دهه ۴۰ شکل گرفت. در نتيجه کرسی گياه شناسي پزشكي به گياه شناسي داروسازي منتقل و گروه فارماكوگنوزي و مفردات پزشکی از ادغام کرسی های مفردات پزشكي و گياه شناسي تشكيل گرديد.
مرحوم دکتر حسین گل گلاب
در سال ۱۳۴۱ پس از انحلال دانشسراي عالي دكتر علی زرگري نیز به دانشكده داروسازي منتقل و به گروه فارماكوگنوزي و مفردات پزشکی ملحق شدند. مرحوم دکتر علی زرگری فارغ التحصیل دکترای داروسازی از دانشگاه تهران (1328) و دارای درجه دکترای بیولوژی گیاهی از دانشگاه مونت پلیه فرانسه (1339) بوده و سالها ریاست هرباریوم دانشکده داروسازی را برعهده داشتند.
مرحوم دکتر علی زرگری
طی این سالها همزمان با ریاست پرفسور رضا بسياري از اساتيد پیشکسوت از جمله دکتر نامدار، دکتر فردوس و دکتر شاهرخ بازنشسته شده و اعضای جديدی از جمله دكتر یعقوب آينه چي و دکتر محمد ايزد دوست كه دوره تخصص خود را در آمريكا سپری کرده بودند به اين گروه آمده و فعاليت تحقيقاتي و تدريس خود آغاز کردند. دکتر آئینه چی از پیشگامان مطالعات فیتوشیمیایی گیاهان دارویی در ایران بودند.
از راست به چپ: مرحوم دکتر فرهی، دکتر آئینه چی، دانشجو، مرحوم دکتر فرسام، دکتر امین
طی سالهای پس از انقلاب اسلامي، دکتر آئینه چی از گروه جدا و گروه فارماکوگنوزي کار خود را با اساتيد جديدتري از جمله دکتر عباس حاجي آخوندي، دکتر غلامرضا امين، دکتر محمدحسین صالحي سورمقي، دکتر نرگس یاسا، دکتر محمدرضا شمس اردکاني، دکتر یعقوب امن زاده، دکتر حمیدرضا منصف اصفهاني و دکتر مهناز خانوي ادامه داد. طی این سالها گروه فارماکوگنوزی موفق به توسعه فضا و تجهیزات آزمایشگاهی، و برگزاری دوره Ph.D فارماکوگنوزی از سال 1367 در راستای تربیت نیروی متخصص شد.
اساتید و کارکنان گروه فارماکوگنوزی، سال 1383
مراسم تقدیر از اساتید بازنشسته گروه فارماکوگنوزی - سال 1394
دکتر حمیدرضا ادهمی، دکتر زهرا توفیقی، دکتر مهدی وزیریان و دکتر محمدرضا دلنوازی از اعضای جدید گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشند که طی سالهای 1392 تا 1395 به دنبال بازنشستگی اساتید پیشکسوت گروه، به این گروه پیوسته و در حال حاضر مشغول فعالیتهای آموزشی و پژوهشی میباشند.
اساتید و دستیاران گروه فارماکوگنوزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی- سال 1397
در حال حاضر اين گروه داراي 3 آزمايشگاه تحقیقاتی، يک هرباريوم داراي کد بين المللي TEH، هربوراتوم (مجموعه زنده آموزشي و پژوهشي گياهان دارويي به مساحت ۵۳۰ متر مربع)، و همچنين يک آزمايشگاه آموزشي براي ارائه دروس عملي مربوط به اين رشته است.